What Is Facebook Messenger Day
  • Messenger Day er ligesom Snapchat Stories
  • Del billeder og videoer, der forsvinder efter 24 timer
  • Du kan forskønne med klistermærker, linser og doodles.
  • Det rulles globalt ud til Messenger for Android og iOS.

     Facebook prøver at gøre Messenger til en app, du altid vil have lyst til at bruge. Vent, faktisk vil den bare kopiere og erstatte Snapchat for dig.

     Det er integrerede bots, så du kan bruge det som en assistent. Det er tilføjet spil, så du kan bruge det til sjov. Og selvfølgelig kan du altid bruge appen til at sende beskeder, chatte og foretage videoopkald med dine venner eller telefonkontakter. Men vidste du, at Messengers anden fremtrædende funktion er et indbygget kamera?

     Du kan bruge det til at fange og dele fotos og videoer, inklusive live videoer. Og det bliver ved med at introducere nye kameraværktøjer, som kunst og effekter, og senest en måde for dig at udsende fotos og videoer, som dine venner kan se og svare på, før de forsvinder efter 24 timer.

    Den nye funktion hedder Messenger Day, og hvis det lyder meget som Snapchat, er det fordi, det i bund og grund er Snapchat. Her er alt, hvad du behøver at vide om den nye funktion, herunder hvordan den fungerer, hvordan den sammenlignes med Snapchat, og hvornår den vil være tilgængelig for alle at bruge.

     Facebook annoncerede den 9. marts en ny funktion til Messenger: Messenger Day. Det giver dig mulighed for straks at dele billeder og videoer som en daglig optegnelse med venner, familie og endda den bredere verden, men efter 24 timer forsvinder det hele.

     Det er meget lig Snapchat. Det fungerer gennem den selvstændige Messenger-app til iOS og Android, takket være en opdatering, der rulles ud nu. Inden i appen kan du vælge klip eller billeder fra en chat eller tage et nyt billede eller video, og så tilføjer du dem til din "Dag". Snapchat har en lignende funktion kaldet Stories, som giver brugerne mulighed for at udsende en rulle af fotos og videoer, der forsvinder efter en dag.

     Både Messenger Day og Snapchat giver dig også mulighed for at tilføje kunst, effekter og doodles til dine fotos og videoer, før du deler dem. Dog har Snapchat et par nøglefunktioner, som Messenger Day ikke har, såsom muligheden for at gemme hele din Dag som en video og eksportere, en mulighed for at vælge, hvor længe et foto vises, klistermærker, der kan fastgøres til objekter, FaceSwap og Bitmoji-lignende avatarer.

     Først skal du opdatere Messenger-appen på iOS eller Android, hvis du ikke allerede har funktionen. 

     "Messenger Day" vises over dine chattråde på Messenger's startskærm. Det ligner faktisk meget "Instagram Stories" på Instagram. Her vil du se miniaturefliser, der viser dine venners Dage. De er ordnet i omvendt kronologisk rækkefølge. Du kan trykke for at spole frem eller tilbage og holde for at pause. Din næste vens Dag vil vises lige efter den sidste. Der er ingen mulighed for at kunne lide eller like tæller.

     Messenger lader dig straks svare privat på en Dag med tilpassede eller automatisk genererede beskeder som "haha", som vil dukke op i din samtaletråd med den person. Hvis du også skriver med nogen, der har postet, vil du se en advarsel på mobil og Facebooks hjemmeside om at se deres Dag. Der er også en Aktiv Nu (også kaldet grøn prik på Messenger Dage for venner), som i øjeblikket er tilgængelige for at chatte.

  • Åbn Messenger og tryk på kameraet.
  • Delingsmuligheder inkluderer natively optagne fotos og 15-sekunders videoer, samt uploadet medie. Så tag et selfie, foto eller video af noget, du ønsker at dele - eller tag et fra dit kamerarulle.
  • Tilføj enhver kunstnerisk effekt, du ønsker, gennem smiley-ansigtet i øverste højre hjørne. Du kan forskønne dit foto eller din video med tegning, tekstbeskeder, animerede selfie-linser, miljøeffekter som bobler, klistermærker og mere end 5.000 illustrerede filtre.
  • Når du er færdig, skal du trykke på pilen i nederste højre hjørne, og så vil appen spørge dig, om du vil gemme det til din Dag, gemme det til din telefons kamerarulle, eller sende det til en bestemt person eller gruppe.
  • Du kan også specifikt tilføje til din Dag fra en samtale. Efter du har sendt et foto eller en video til en ven i en samtale, vil du se muligheden for at "tilføje til din Dag." Tryk blot på den tekst, og så vil du blive bedt om at bekræfte.
  • Når du deler til din Dag, vil de delte fotos og videoer være synlige i 24 timer.

     "Hvis du deler noget til din dag, som du beslutter, at du vil slette, skal du trykke på billedet øverst i din indbakke, derefter trykke på de tre prikker i nederste højre hjørne af dit billede, og derefter vælge "Slet"."

     Facebook giver dig kontrol over, hvem der kan se dine Messenger Day-fotos og -videoer når som helst - del dem med alle eller vælg en specifik person eller personer på Messenger. For at tilpasse, hvem du deler med, skal du trykke på "mere"-ikonet og derefter vælge "Alle undtagen" eller "Brugerdefineret".

     Det rulles i øjeblikket globalt ud til Messenger for Android og iOS.

 

Kilde: Elyse Betters & Rik Henderson, www.pocket-lint.com

Efterlad en kommentar